torsdag 30. oktober 2008

Ønskesnø for fanteri

Uh! Den ligger her fortsatt. Jeg trodde den skulle vært vekk. Men den er kram. Ønskesnø for fanteri og snøballkasting - åpenbart en yndet aktivitet også før i tiden.

Først er det fanteri fra
Amerika for hundre år siden eller så fra tegneserien Buster Brown, tegnet av alle moderne tegneseriens far Richard Felton Outcault.










Det neste er fra England i 1854 hvor aksjemeglerne i Liverpool er ute med de høye hattene sine og lufter seg etter en hard dag på jobben. Litografi John R Isaacs.



Så fra Skandinavia og 1500-tall: Gutta boys herjer i snøen - utelaget angriper borgen og to av dem kryper inn men møter sterk motstand fra de tre inni mens fire til ligger på lur for å komme innelaget til unnsetning. Kan man kanskje kalle Olaus Magnus en slags tidlig serietegner?


Til slutt Italia og snøballkasting på 1400-tallet, kan det være herskapet til Castello Buonconsiglio tro, biskopen er kanskje herren i rødt, som forlyster seg i sine vakre men særdeles upraktiske rober for slik aktivitet? Det må jo komme uhorvelig mye snø inn i ermene? Kanskje kastingen bare er et påskudd for å male ermer? Detalj av freske av den bøhmiske Mester Venceslao.

3 kommentarer:

den lille damen sa...

Kvinner i det gamle Italia fikk kaste snøball? Det er minst to på Venceslaos bilde. Praktisk å samle ferdigrullede baller i skjørtet, men det var vel ikke så deilig å få snø ned i utringningen? Det blir brystbetennelse av slikt!

BirtH sa...

Kunne tenkt med en snøballkrig med noen politikere! Sportshall og kulturhus er viktig; men ennå viktigere er det med helsepersonell og skoler. Grrr .....

Ragnhild Gjerstad sa...

Jeg undret meg også over det med damene. Og ser de ikke veldig tynnkledde ut? Ikke hadde de ullstilons heller, ikke truser engang, så det ble sikker betennelse både her og der.

Samme problemer hos dere som her, høres det ut til, birth. Kanskje snøballer kunne virke bedre enn argumenter gjør?