lørdag 25. april 2009

Rød ballong

Le Ballon Rouge. Dette er vel en nydelig og nostalgisk liten film? Regi Albert Lamorisse. Den er fra 1965, samme år som Help, My Fair Lady og Mary Poppins, det var krig i Vietnam og jeg ble 13.




6 kommentarer:

BirtH sa...

Jeg var 14 det året. Nyforelsket stadig vekk! :-) Krevende!

Ragnhild Gjerstad sa...

Er det virkelig mulig! Må visst lære noen knep av deg :-) Hyggelig å blogge litt igjen. Kanskje jeg fortsetter likevel.

BirtH sa...

Hehe ... det er noe som heter avstandsforelskelse ... ;-)

Jeg synes absolutt du skal fortsette å blogge!!

Pia Appelquist sa...

Saa vakker en lille film!! Og en fin tur rundt i Paris..TAK, kendte den ikke. Og ret utrolig er det at du skulle foraere mig denne lille sag, for sidst da jeg var i Paris oplevede jeg en situation som stadig sidder med mig: Paa vej over den brede boulevard ved 'Nation' i vind, regn og blaest saa jeg en lille dreng (som blev 'trukket gennem luften' af sin travle far)- miste sin röde ballon, og i samme öjeblik en anden lille dreng (som ogsaa blev 'trukket gennem luften' af sin travle far!!) raabe begejstret/bekymret: "se den röde ballon, han har mistet den"!! Jeg stoppede op og sugede öjeblikket til mig.....voilà, c'était à Paris en 2009!

Ragnhild Gjerstad sa...

Pi, min venn, der er du jo! Så rart med din opplevelse med de to guttene og den røde ballongen - akkurat nå. Det er fryktelig å miste en ballong! Jeg husker Mons mistet en som svevde til himmels. Han var utrøstelig. Vi kjøpte en ny til ham, men det var ikke det samme. Og jeg husker ballonger som krympet, ble små og visne og til slutt døde de. Og ballonger som sprakk. Hm - ballonger er magiske, særlig de som svever av seg selv!

Heidi sa...

Noen sier at det aldri er for seint å skaffe seg en god barndom??1965 - jeg fylte 7 og begynte på skolen - ballonger var enkle gleder - Mary Poppins var en flott film. Dagens heliumballonger koster en formue, forurenser mye og lenge, og smitter av farge på bunadskjortene.