fredag 27. juni 2008

Sommerferieleseluksus 2

En storartet billedbok for voksne: "Herr Bohm och silden" med tekst av Peter Cohen og illustrert av Olof Landström. Biblioteket hadde visst egentlig tenkt å kaste den - ikke mange spør etter den - men min yndlingsbibliotekar Kari reddet den inn i magasinet. Jeg har lovet å låne den med jevne mellomrom så den ikke forsvinner.

"Herr Bohm, som slett ikke er noen dum kar, har det med å å fundere over livets mysterier. Da legger han pannen i dype rynker og lar seg ikke forstyrre av noe. Hvordan kan det ha seg, tenker han, at fisker ikke kan leve på land? Kan det være slik at fisker lever i vann mest av gammel vane...? Jo mer han tenker over det,
desto mer overbevist blir han. Om fisken fikk den rette opplæring ville den sikkert og visst kunne lære seg å leve på land ..." sier baksideteksten.

Veldig morsomt der hvor herr Bohm gradvis vender silden til et liv på land. Navnet Bohm er neppe tilfeldig? Boken er tilegnet Alphonse Allais (1850-1905) "som med en av sine anekdoter har bidratt til denne fortellingens tilblivelse." Det er også laget tegnefilm, med Gösta Ekmans stemme. Mye å bli nysgjerrig på!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ragn mil

En hilsen fra Paris...skulle alligevel en tur ind for at se hvad som haender paa din hyggelige blog...
Utroligt! denne bog har Tim og jeg ledt efter.....maa se den ved lejlighed!

den lille damen sa...

Jeg liker tegningene til Olof Landström godt. Han har illustrert mange fine barnebøker som vi har lest, blant annet serien om Bø og Bæ, har du sett denne?

Ragnhild Gjerstad sa...

Pï - rart at dere har lett etter denne. Jeg husket den fra guttene var små, vet ikke riktig hvorfor jeg rotet den frem på biblioteket nå. På grunn av tegningene, kanskje, og sønnen som leser filosofi. Ting skjer på merkelige måter. Da vet man at det er som det skal, ikke sant?
Er det bra i Paris?

lille dame - har nettopp blitt kjent med Bø og Bæ, de er veldig søte, og høyt elsket av barn, sa bibliotekaren. Skjønner du hvorfor? De er jo til og med på nynorsk...

Anonym sa...

hvem er BÖ og bae?

Paris bra, ja- men varmt!

den lille damen sa...

Hei pï! "Bu och Bä" heter de to sauene på svensk. Det kan se ut som at det er Lena Landström som har illustrert serien, Olof står oppført som forfatter.

http://www.norstedtsforlagsgrupp.se/templates/Agency/Book.aspx?id=42503

den lille damen sa...

Hm... lenken ble ufullstendig, prøv denne:

http://www.norstedtsforlagsgrupp.se/templates/Agency/
Book.aspx?id=42503