Denne oppskriften ser vel bra ut?
Fra Fru Henriette Schønberg Erkens "STORE KOKEBOK for større og mindre husholdninger med illustrasjoner, anden forøkede utgave, Kristiania 1916."
FATTIGMANNSBAKKELSE I.
1/2 l. kremfløte
250 gr. sukker
30 eggeblommer
ca. 2 kg. hvetemel
1 rødvinsglas konjak
1 teskje kardemomme
1 teskje revet sitronskal
Eggeblommerne slaaes med sukkeret 1/2 time, tilseættes den stivpiskede fløte, konjakken og krydderierne, samt det sigtede hveetemel.
NB. Vær forsiktig med melet, ha ikke for meget i ad gangen, det er bedst at ha saa litet som mulig. Av de 2 kg. mel bør man ha nok til utkjevlingen ogsaa.
Deigen kjevles tyndt ut - ikke for store lever ad gangen -, uttrinses og kokes pent lysegule ismult. Ca. 2 kg. smult vil gaa med til denne portion. Læg kakerne op på flatbrødlever, trækpapir eller rent høi.
Disse kaker er dyre, men fine og skiøre; den, som vil, kan ta indtil 10 hviter med; billigere blir de, men langtfra saa gode.
NB. Deigen bør sættes aftenen før utkjevlingen.
Tørkerull og piskemaskin er for pingler - lykke til!
PS: Beklager bildet - intensjonen var god, men mobilen har definitivt sine begrensninger...
lørdag 15. desember 2007
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Hvor mange fattige menn blir det av denne porsjonen, mon tro?
Med "30 eggeblommer" og "rent høi" må dette være en oppskrift beregnet dem med egne høner og får eller storfe på gården ...
Fattigmann stammer antakelig fra Italia leser jeg på nettsida til Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
Legg inn en kommentar