mandag 24. desember 2007

24. desember Julaften

"Je feirer jula med søstera mi Hanna i Haugen." sier Karine Mosedotten "Først ska vi oppi stampen etter tur og så er det å benke seg i reinskurt stue med allslags herligheter på bordet utav søtt og salt og ferskt og fett, med alle sju slaga og en ørende liten sup ta det sterke. Det er gammal skikk her på Bæromskanten at alle som kan stå på egne bein på Julekvelden, de ska ha en dram. No ekstra ska det væra, både tel folk og fe og veslekaren på låven. Han ska få graut med svært smørøye åsså en skvett øl. Klokka fem når vi hører det ringer ifra kjærka smeller vi salutt med ei oppblåst svineblære mellem to vedskier. Og så er det julefred og henda i fanget helt tel'n Sante Knut ringer jula ut."

Og jeg? Ferier med mann og sønner, hund og en halv katt. Vi har ikke sju slag eller svineblære, men en ørende liten dram får vi nok. Og julefred. Formiddagen er velsignet rolig og vakkert vinterhvit. Alt er i rute.

Med ønske om en fredelig, gledelig jul!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Til lykke med jula til alle på Gjettum. Det blir nok ingen svineblære her heller, men min kjære mor har vært flittig, og sansynligvis gjort sitt for postmannens julebonus, så jeg har fått både morfarkaker og annet fint.

Juleklem fra Nederland

Pia Appelquist sa...

Hello ragnhild and Gunnar! happy Christmas and the best of new years; Have a great time. We are taking a real holiday after playing eleven performances in France. A real Danish Christmas! Are the boys home? Ours are here, katja meets us in Aarhus.
Love to you both and yours, gledelig jul, Tim og Pia