
MARSIPAN
100 gr poteter
25 gr usaltet fett
1/2 kg melis
mandeldraaper
poteterne maa ikke koke for lenge - males flere ganger saa de blir seige - bland saa det smeltete fett - saa den sigtete melis - først blir massen løs - men den faar en konsistens som marsipan naar alt sukketet kommer i - pakk massen ind i smørpapir - og la den ligge kalt før den trilles ut
4 kommentarer:
hhmm - ved ikke om jeg skal pröve lidt kartoffel-marcipan i aar, men ...som min mormor siger: man skal höre meget för örene falder af, se meget för öjnene falder ud, og hvorfor ikke smage meget för tungen falder ud...!
Og endnu en gang: Tak for en saa hyggelig og kuselig julestemning paa din blog.
Laeste forresten denne artikel om "För kristen jul" i weekendavisen: http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/section?category=ideer
Fornøyelig! Men takker meg til marsipan av mandler.
Begge, det høres ikke så godt ut, nei. Jeg tenker på et annet ordspråk: Nød lærer nøgen kvinne å spinne.
Jeg oppdaget at jeg vet lite om hvordan krigs-julene egentlig var.
Pia, fin link, kommer tilbake til den førkristne.
Og takk for at dere leser!
Legg inn en kommentar